Skip to the content

Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen Stamborg Uitvaartzorg en uitvaarten in het algemeen. 

Herdenkingsbijeenkomst - 21 januari 2024

Voor het zesde jaar op rij organiseren we op zondag 21 januari 2024 onze herdenkingsbijeenkomst, net als vorig jaar in Theater de Kappen in Haaksbergen.

Lees verder
Herdenkingsbijeenkomst - brug met bloemen

Herdenkingsbijeenkomst - 29 januari 2023

Herdenkingsbijeenkomst - 29 januari 2023 Op zondag 29 januari organiseren wij voor de vijfde achtereenvolgende keer een herdenkingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst kunnen nabestaanden onder begeleiding van muziek en troostende woorden hun overleden dierbaren herdenken. Geïnteresseerden zijn vanaf 14.00 uur van harte welkom in theater De Kappen, Blankenburgerstraat 40-42, ...

Lees verder
Oosterbegraafplaats Enschede Stamborg Uitvaartzorg

Wat te doen bij een overlijden?

Bij het overlijden van een familielid, vriend of dierbare komt er veel op u af. Weet u wat u in dat geval kunt doen? Bel uw uitvaartverzorger, ongeacht of en waar u verzekerd bent. 

Lees verder
SIRE campagne. De dood. Praat erover. Niet eroverheen.

De dood, praat erover, niet eroverheen, aldus SIRE.

Heeft u de nieuwe campagne van SIRE al voorbij zien komen op TV, in de bioscoop of op social media? “De dood, praat erover, niet eroverheen” is de boodschap van de campagne. Ruim 1 op de 3 mensen praat nooit over de dood, zo stelt SIRE vast op basis van wetenschappelijk onderzoek. Terwijl men elkaar juist kan helpen door er samen over te praten, erbij stil te staan en eventuele ...

Lees verder
Bloemstuk op kist Aula het Richtershuis

We zijn op de weg terug

Uitvaarten met een maximaal aantal personen, het ontbreken van koffietafels en de afstand. Corona heeft gevolgen gehad voor hoe u, samen met familie en vrienden, afscheid kon nemen van uw dierbaren. Ondanks dat de basisregels van kracht blijven, gaan we stap voor stap op weg naar het "oude normaal".

Lees verder
Keurmerk Persoonlijke Uitvaart

Stamborg Uitvaartzorg ontvangt Keurmerk Persoonlijke Uitvaart

Het unieke van het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart is dat de uitvaartonderneming die in het bezit is van het keurmerk niet wordt beoordeeld door een extern bureau. De beoordeling wordt gedaan door de nabestaanden voor wie Stamborg Uitvaartzorg een uitvaart heeft mogen verzorgen.

Lees verder
Versoepeling bij uitvaartplechtigheden

Versoepeling bij uitvaartplechtigheden

Vanaf 1 juni worden de corona maatregelen stapsgewijs versoepeld. Hierdoor krijgen uitvaarten weer een meer normaal karakter.

Lees verder
Stamborg Uitvaartzorg Noaber van Voedselbank Enschede-Haaksbergen

Stamborg Uitvaartzorg Noaber van Voedselbank Enschede – Haaksbergen

Sinds kort zijn wij als Noaber verbonden aan de Voedselbank Enschede-Haaksbergen, een stichting die wij een warm hart toedragen. In deze onwerkelijke omstandigheden waarin wij inmiddels allemaal verkeren kan de Voedselbank alle mogelijke hulp goed gebruiken. De coronacrisis vraagt veel van de vrijwilligers, door de huidige omstandigheden is het moeilijker geworden om voedselpak ...

Lees verder
Extra maatregelen uitvaartbranche vanwege coronavirus

Extra maatregelen uitvaartbranche vanwege coronavirus

De ontwikkelingen en berichtgeving vanuit het kabinet en het RIVM omtrent het coronavirus houden we nauwlettend in de gaten. Voor onze werkzaamheden en u als nabestaande heeft dit ook vergaande gevolgen. Brancheorganisatie BGNU heeft enkele maatregelen opgesteld die in ieder geval t/m 6 april van kracht zullen zijn. Hieronder vind u een korte samenvatting en onze reactie.  H ...

Lees verder

Herdenkingsbijeenkomst 2020 - Een terugblik

Zondag 19 januari vond de jaarlijkse Herdenkingsbijeenkomst plaats in het kerkgebouw aan de Jhr. Von Heijdenstraat in Haaksbergen. Met de start van onze nieuwe onderneming wilden wij deze traditie graag in stand houden. Even stilstaan bij… “Samen herdenken, dat we niet meer samen zijn.” Het bleek wederom een bijzondere middag te worden. Een middag waarin we samen onder grote belangstelling onze overleden dierbaren hebben herdacht. 

Lees verder