Skip to the content
Oosterbegraafplaats Enschede

Ontzorgen is onze kracht

Na de uitvaart

Als de uitvaart geweest is, begint het rouwen pas.

Wij vinden het vanzelfsprekend dat we ook in die periode nog contact hebben. Daarbij horen we graag hoe u de uitvaart ervaren heeft, hoe het met u gaat en of we nog iets voor u kunnen betekenen. Tijdens de nazorggesprekken kunnen ook  de bedankkaartjes, de keuze voor een grafmonument, de asbestemming of rouwverwerking aan de orde komen.

Hele fijne benadering! Wij hebben de zorg als ontzettend prettig ervaren. Tymon dacht goed mee en gaf verschillende opties. Ook werden onze kinderen op een erg prettige manier betrokken bij alles. Niks was te gek en alles mocht. Mede door de goede zorgen is het afscheid van mijn vader erg mooi en bijzonder geworden. Nogmaals onze dank!

Marlon Smit

Stamborg Uitvaartzorg

Na de uitvaart

Asbestemming

In de wet is geregeld dat de as van uw dierbare na een periode van één maand na de crematie vrij komt. Na de wettelijke termijn ontvangt u een bericht van het crematorium aangaande welke bestemming u wilt geven aan de as van uw dierbare. Dit mag u zonder tussenkomst van Stamborg Uitvaartzorg regelen. Stelt u het op prijs dat wij u hierin begeleiden, staan wij uiteraard voor u klaar om u ook hierin te begeleiden. U mag er als nabestaande een bestemming aan geven.

Is er om welke reden de behoefte om de as van uw dierbare eerder te bemachtigen dan na de wettelijke periode van één maand, kan er een aanvraag door ons worden gedaan om de as van uw dierbare eerder tot uw beschikking te krijgen. Hiervoor zal de officier van justitie een uitspraak doen.

 

Grafstenen

Wanneer er een grafsteen of grafmonument uitgezocht mag worden is dit vaak een emotioneel moment. Bij het uitzoeken van een grafsteen of grafmonument is het belangrijk met verschillende zaken rekening te houden, zoals voorschriften op het gebied van maatvoeringen bepaald door de gemeente. Zo bepaalt gemeente de afmetingen waar het grafmonument aan dient te voldoen. Vaak dient er ook een vergunning worden aangevraagd maar dat verzorgt de steenhouwerij voor u. Daarnaast is er natuurlijk ook ruime keuze in materiaal, vorm, inscriptie en lettertype. Wij kunnen u adviseren en wanneer gewenst doorverwijzen naar een erkende steenhouwerij. Een goede steenhouwerij zal u een passend advies geven, maar ook zekerheid over de kwaliteit van de steen, service en garantie.

 

Dankbetuigingen

Om de mensen om u heen te bedanken voor hun steun en medeleven, kunt u dankbetuigingen versturen. U kunt kiezen voor het plaatsen van een advertentie of het versturen van dankbetuigingen. Dankbetuigingen versturen of plaatsen gebeurt meestal een aantal weken na de uitvaart. Meestal gebruiken we voor de opmaak van de dankbetuiging dezelfde opmaak als de rouwkaart. Wilt u graag hulp bij het samenstellen van de dankbetuiging? Neem dan gerust contact op met ons. Wij helpen u graag. Uiteraard kunnen wij u ook meer informatie geven over de kosten van dankbetuigingen.

Vrijblijvend contact?

We helpen u graag

U kunt ons bereiken op 053 231 69 02 (dag en nacht) en of neem hieronder contact op.