Skip to the content
Richtershuis Haaksbergen Tymon Cilia Stamborg Uitvaartzorg

Afscheid nemen

Een authentieke aula met historie

Het Richtershuis is gevestigd in een schitterend monumentaal pand.

U vindt ons aan de Jonkheer von Heijdenstraat 10, midden in het centrum van Haaksbergen. Gebouwd in 1720 in opdracht van bankier en richter dhr. Joan van der Sluis en in 1738 nagelaten aan de Diaconie. Tegenwoordig zijn nog steeds de sporen van de 18e eeuw terug te vinden in en om het pand. Aan de buitenkant heeft de aula de authentieke uitstraling van een landhuis. Binnen treft u lichte en sfeervolle ruimtes welke we multifunctioneel inzetten voor opbaringen, diensten en condoleances.

Niet alleen een prachtige en unieke locatie, ook een ontzettend betrokken stel lieve mensen. Heel bijzonder zoals zij een uitvaart regelen. Als je het even niet meer weet dan nemen zij je aan hun hand mee en zorgen ervoor dat alles op zijn plek valt.

Susan Hertong

Ontdek de mogelijkheden van onze aula

Een bijzonder afscheid

  • Twee familiekamers die u op elk gewenst moment kunt bezoeken
  • 24 uur per dag toegankelijk, 7 dagen per week
  • 50 zitplaatsen voor een intiem, laatste afscheid met uw dierbaren
  • Een authentiek, monumentaal pand met een rijke historie
  • Goed bereikbaar via openbaar vervoer
  • Volop parkeergelegenheid

Opbaringen, condoleances en diensten

Een uitvaart in Het Richtershuis

Bij het regelen van een uitvaart is er veel waar u rekening mee mag houden. We nemen de mogelijkheden op het gebied van opbaringen en waar u nog meer aan mag denken bij een uitvaart rustig met u door. 

Een pand met historie

Aula het Richtershuis is een begrip in de Gemeente Haaksbergen. Het monumentale pand heeft een karakteristieke uitstraling en bevindt zich middenin het centrum. Wanneer u de ruimte betreedt zullen de authentieke details u niet ontgaan in dit pand uit de 18e eeuw. Sinds de jaren ‘70 dient het Richtershuis als aula en is er de mogelijkheid om condoleances, diensten en opbaringen te verzorgen.

Persoonlijk afscheid

Het is mogelijk om van de opbaring tot de dag van de uitvaart de overledene in onze aula te laten verblijven. Het fijne aan een familiekamer is dat u een eigen sleutel ontvangt, zodat u wanneer u daar behoefte aan heeft uw dierbare kunt bezoeken. Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden vanaf het eerste moment.

Afscheid nemen zoals u dat wilt

Bespreek uw wensen

Thuis afscheid nemen, een opbaring in Aula Het Richtershuis, Uitvaartcentrum Enschede of een andere locatie: wij adviseren u graag bij de diverse mogelijkheden naar aanleiding van uw wensen. Neem gerust contact met ons op voor een afspraak waarin we dit in alle rust met u kunnen bespreken.

 

Uitvaartcentrum Enschede

Weth. Beversstraat 104
7543 BN Enschede

Aula Het Richtershuis

Jhr. Von Heijdenstraat 10
7481 ED Haaksbergen

Vrijblijvend contact?

We helpen u graag

U kunt ons bereiken op 053 231 69 02 (dag en nacht) en of neem hieronder contact op.