Skip to the content
Rouwvervoer
Oosterbegraafplaats Enschede

Ontzorgen is onze kracht

De uitvaart

Wij kunnen het verdriet niet wegnemen. De zorgen rondom alle  keuzes, mogelijkheden en praktische zaken rond een uitvaart wel. 

Wij zien het als onderdeel van de uitvaartverzorging om u uitleg te geven over alles wat er mogelijk is rond een begrafenis of crematie. Wij geven u de ruimte om bewuste keuzes te kunnen maken en begeleiden u hierbij. Voor vragen kunt u dan ook altijd bij ons terecht. Wij geloven in openheid, eerlijkheid en transparantie. U merkt dit vanaf het eerste gesprek na een overlijden.

Wij vinden het belangrijk dat uw dierbaren met een goed gevoel kunnen terugkijken op het afscheid.

Tymon & Cilia Stamborg

Stamborg Uitvaartzorg

De mogelijkheden

Opbaring

Een opbaring kan plaatsvinden waar u wenst. Zo is het mogelijk om de opbaring thuis, in uw vertrouwde omgeving, te laten plaatsvinden of bij een uitvaartcentrum naar keuze. Sommige kerken bieden ook de mogelijkheid om een overledene op te baren. 

 

Vervoer

Vroeger zagen we bij elke uitvaart de standaard zwarte rouwauto. Tegenwoordig is er gelukkig veel meer mogelijk zoals grijs, wit of blauw. U kunt het vervoer kiezen dat bij u en de overledene past. Was hij of zij gek op paarden? Denk dan eens aan een paardenkoets. Wilt u graag samen met uw familie bij de overledene blijven tijdens het vervoer? Dan is de uitvaartbus een goede keuze. Maar ook een motor met zijspan, loopkoets of een stijlvolle Rolls-Royce is mogelijk. We leggen u graag alle mogelijkheden uit.

 

Dragers

Bij een begrafenis zijn er dragers nodig om uw dierbare naar haar of zijn laatste rustplaats te brengen. U kunt ervoor kiezen om zelf te dragen en mee te lopen naast een rijdende baar. Of u kiest voor professionele dragers. Tegenwoordig zijn dat geen statige oude heren meer. Stamborg Uitvaartzorg werkt met jonge, representatieve en goed opgeleide professionals (m/v), die de kist schouderen. Op de schouders van de dragers wordt de kist naar de laatste rustplaats gebracht. Een plechtig moment, dat ons als uitvaartverzorgers ook nog elke keer kippenvel bezorgt.

 

Begraven

Men kiest vaak voor een begrafenis, omdat het graf een plek is waar men nog eens naartoe kan gaan. Hier kunnen herinneringen worden opgehaald van een dierbare. De kosten van een begrafenis zijn hoger dan een crematie. In Nederland komen steeds meer Natuurbegraafplaatsen. Het voordeel van een natuurbegraafplaats is de eeuwigdurende grafrust. Een natuurgraf kunt u nu al voor u zelf vastleggen en zo voorkomt u dat uw nabestaanden met kosten van grafrechten worden geconfronteerd in de komende jaren.

 

Cremeren

Men kiest de afgelopen jaren steeds vaker voor cremeren. Nabestaanden hoeven bij een crematie geen graf te onderhouden. In de wet is geregeld dat de as een maand op het crematorium dient te blijven. Na een maand ontvangt de nabestaande (opdrachtgever van de uitvaart) rechtstreeks van het crematorium een brief. De as kan naar wens op het terrein van het crematorium worden verstrooid, al dan niet in het bijzijn van familie. De as van een dierbare is ook op te halen zodat u zelf daar een bestemming aan kunt geven. Zo kan men een urnengraf voor bepaalde tijd huren of kiezen voor plaatsing van de urn in het columbarium. Daarnaast zijn er ook diverse mogelijkheden voor verwerking van de as, zoals assierraden in de vorm van een hangertje. 

Vrijblijvend contact?

We helpen u graag

U kunt ons bereiken op 053 231 69 02 (dag en nacht) of neem hieronder contact op.