Skip to the content

Wat te doen bij een overlijden?

Oosterbegraafplaats Enschede Stamborg Uitvaartzorg

Heeft u ooit over deze vraag nagedacht? We hopen natuurlijk allemaal deze situatie zo weinig mogelijk mee te maken, maar het is haast onvermijdelijk en dan is het fijn om te weten wat u kunt doen. Bij het overlijden van een familielid, vriend of dierbare komt er veel op u af. Weet u wat u in dat geval kunt doen? Zijn er wensen vastgelegd en waar vindt u deze? Met welke kosten mogen we in dat geval rekening houden en worden deze eventueel gedekt door een afgesloten verzekering? 

Dit zijn al enkele vragen die u waarschijnlijk niet elke dag bespreekt. We schreven er al eerder over in een blog over de campagne die SIRE onlangs heeft gelanceerd met betrekking tot de dood en het feit dat Nederlanders dit gespreksonderwerp liever vermijden. Het bespreken van de vragen en angsten om de dood levert echter waardevolle gesprekken op en helpen u in het rouwproces. U krijgt de kans om de uitvaartwensen te bespreken en het afscheid vorm te geven zoals de overledene dit graag had gewild. Schrijf de wensen op en bewaar ze op een goede plek, waar uw dierbaren van op de hoogte zijn. 

Als u weet hoe het afscheid eruit mag zien, heeft u uiteraard nog te maken met de kosten van een uitvaart. Vaak is er een verzekering afgesloten en hierin bestaan verschillende varianten. Wist u echter dat u zelf de keuze mag maken voor de uitvaartverzorger van uw keuze en dat dit niet afhankelijk is van uw verzekering? U bent hier volledig vrij in en kunt zo de keuze maken die bij u en uw dierbare past, ongeacht waar en of u verzekerd bent. Bel in dat geval dus eerst de uitvaartverzorger. Wij kiezen ervoor om u te ontzorgen. Zo bellen we met uw verzekeringsmaatschappij en informeren naar de afgesloten verzekering en begeleiden u in de verschillende keuzes die u hierbij heeft. We stellen een begroting op zodat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan. 

U zult in uw leven waarschijnlijk niet zo vaak met een uitvaartverzorger te maken hebben. Het is dan wel zo fijn om een klik te hebben. Wij vinden het belangrijk om de tijd voor u te nemen en als zelfstandig ondernemers hebben wij die ruimte. Bent u benieuwd hoe andere mensen terugkijken op het afscheid waarbij wij ze hebben mogen begeleiden? Lees er meer over onder Ervaringen. Het is altijd mogelijk om meer informatie te vragen of zelfs een afspraak te maken om een bezoek te brengen aan het Uitvaartcentrum in Enschede of Aula het Richtershuis in Haaksbergen. Neem gerust contact met ons op.