Skip to the content
Kaars Opbaring Aula Het Richtershuis

Ontzorgen is onze kracht

Locaties

Er zijn verschillende plekken waar een opbaring plaats kan vinden. Zo is het mogelijk om dit thuis te doen, in een uitvaartcentrum of een locatie elders zoals bijvoorbeeld een kerk.

Stamborg Uitvaartzorg adviseert u graag bij de diverse mogelijkheden naar aanleiding van uw wensen. Neem gerust contact met ons op voor een afspraak waarin we dit in alle rust met u kunnen bespreken. 

Een ieder neemt afscheid op zijn eigen manier. Hoe wilt u dat er van u of uw dierbare afscheid wordt genomen?

Stamborg Uitvaartzorg

Opbaring zoals u dit wenst

Thuisopbaring

Bij een thuisopbaring zijn er twee mogelijkheden. Een opbaring op bed of in de kist. Bij een thuisopbaring wordt er een koelplaat aangebracht. Een andere mogelijkheid om het lichaam te conserveren is thanatopraxie. Een lichte vorm van balseming. Vooral bij hogere temperaturen is dit aan te raden. Er wordt dan geen gebruik gemaakt van een koelplaat.

 

Opbaring in een uitvaartcentrum

Wanneer men kiest voor een opbaring in een uitvaartcentrum bepalen de nabestaanden de locatie. In veel uitvaartcentra bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een familiekamer. U als nabestaande ontvangt dan een sleutel die toegang geeft tot de familiekamer. Op die manier kunt u op elk gewenst moment de overledene bezoeken. Wanneer u geen gebruik wilt maken van een familiekamer kiest u voor een standaard opbaring, waarbij u een afspraak kunt maken om de overledene te bezoeken.

Vrijblijvend contact?

We helpen u graag

U kunt ons bereiken op 053 231 69 02 (dag en nacht) of neem hieronder contact op.